Alla inlägg den 30 april 2017

Av Elin Eklund - 30 april 2017 20:22

Idag började jag dagen och denna veckans träning med ett pass på stranden följt av Paddle boarding. Så grymt kul och ett sånt roligt tränings gäng jag träffat. Lite varmt och svettigt första timmen i sanden men desto skönare att få ta sig ett dopp i havet efteråt.

Valborg firade vi på kyrkan. I år är det förmodligen sista året eftersom svenska kyrkan tyvärr kommer lägga ner verksamheten till hösten och förmodligen kommer det förbli så. Malin och Marcus hade fixat en fin kväll som vanligt med god mat, tips runda, fiskdamm, tal och sång. Självklart tände vi brasan i vanlig ordning.

Vi kommer sakna att få fira alla svenska högtider i svenska kyrkan.

Av Elin Eklund - 30 april 2017 19:03

Vi sov väl alla så där lagom bra som man gör i ett varmt tält. Det var en ba och fuktig natt och det blåste en hel del. Vi sover dörren öppen men på min sida stod luften helt still. Däremot så blåste det på min sida så tältväggen låg och slog hela natten i vind byarna. Klockan tre vaknade jag med sprängande huvudvärk och var super kissnödig. Jag fick smyga ut i natten och sätta mig bakom tälten. Våran baja maja hade blåst ner av vinden. På natten i mörkret så gick det bra ändå men i dags ljus var det värre. Landskapet var väldigt kargt och inga buskar att gömma sig bakom.

Efter ett morgondopp och frukost så vaknade vi alla till liv efter en sömnlös natt och båten hämtade oss för ännu en dag på havet. Vi drog iväg och hittade delfiner. Lika häftigt som alltid

Sen åkte vi till ett jätte fint ställe för ännu mer bad. Vattnet var alldeles turkost och massor av vackra fiskar i vattnet. När de flesta hoppat i så var de tvungna att lägga om båten så några stackare fick simma en bra bit tillbaka till båten.

Vi hade ungefär en timmes båtresa tillbaka till hamnen där våra bilar stod parkerade.

Efter ett underbart dygn till havs utan några faciliteter blev det ett efterlängtat besök på lulu's toaletter. Vi handlade även med oss lite mat till bilresan hem.

Sen lämnade vi Oman för den här gången och for tillbaka hem till Dubai. En super kul resa som jag är glad att jag kom iväg på. Nästa gång får resten av familjen följa med helt klart!

Av Elin Eklund - 30 april 2017 18:25

I fredags morse åkte jag, Monica och hennes 2 söner Aron och Filip till Musandam med svenska kyrkan. Tindra och Melvin fick stanna hemma med Jocke som jobbade. Melvin har fortfarande gips så båttur och tälta på öde strand funkar inte riktigt för honom tyvärr.

Det tog nästan fyra timmar att köra upp inklusive stoppet vid gränsen för att ansöka om visum. Där blev vi båda straffade och fick betala 4 gånger mer för våra turist visum eftersom våra män inte var med. Bara att le och betala. Väl framme i Khasab samlades hela truppen för gemensam färd till båten. Strax efter att vi lämnat hamnen blev vi bjudna på en god lunch innan vi stannade för badstopp.

Sen for vi vidare till stranden där vi skulle spendera natten. Ett litet tältläger på stranden.

Sen var det såklart baja majan!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards